Vintervistelse på Spaniens sydkust

Det är en fröjd att vara på Costa del Sol under vinterhalvåret. Det känns som en helt annan värld, vitt skild från de gråtunga skyarna och kyliga temperaturerna hemma i Sverige. Vintern i södra Spanien är mild och behaglig, vilket innebär fantastiska möjligheter för att besöka sevärdheter och olika utomhusaktiviteter. Costa del Sol ligger inkilat mellan havet och bergen och är välsignat med ett mycket behagligt mikroklimat. Här är oftast blå himmel och sol, mycket sol, området har över 300 soldagar per år och temperaturen från oktober till februari ligger vanligtvis mellan 13 och 20 grader. Naturligtvis regnar det även här ibland. Rätt som det är när solen skiner kan det komma en regnskur och lika snabbt som det började regna kan det sluta.

De många stränderna är vackra med fin, vit sand och fantastiskt blått vatten som har en genomsnittstemperatur på 18 grader. Tack vare den varma havstemperaturen året om är stränderna tillgängliga även på vintern. I januari är havet kanske lite i svalaste laget för många av oss, men dagarna är ändå varma nog att solbada på en vindstilla plats och för behagliga utekaféupplevelser och promenader i solen. Under högsäsong myllrar det av människor på Costa del Sol, på vinterhalvåret får du uppleva ett betydligt lugnare tempo och nästan ingen trängsel alls.

Som svensk är man sällan bortskämd med det fina väder som Costa del Sol bjuder på. Så när du åker hit på långtidsvistelse, oavsett om du åker på avslappnande semester eller har möjlighet att jobba på distans, kommer du att få njuta i fulla drag. Njuta av områdets avslappnade mentalitet, dess suveräna klimat, vackra miljöer och de talrika stränderna. Boka en lägenhet på Solkusten, långt från gråmulna dagar med vardagslunk i några veckor. Ta dagen som den kommer och glöm vilken veckodag det är. Unna dig att leva lite spanskt med sol, god mat och siesta.