Musikfest Dublin

Tradfest är en musikfestival som arrangeras varje år i Dublin, med konserter och musikaliska upplevelser i hela fem dagar! Tradfest är en folkmusikfestival med fokus på irländsk folkmusik. Allt pågår i centrala Dublin, och konserterna arrangeras på olika platser i staden – på platser som Dublin Castle, rådhuset, St Patrick’s Cathedral och andra historiska platser som The Irish House of Lords (där irländska parlamentet satt fram till år 1800) och St Werburgh’s Church.

Med oss har vi en svensktalande guide som låter oss uppleva det typiskt irländska och guidar oss i Temple Bar-området. Det är bäddat för såväl musikaliska och kulturella som sociala upplevelser på den här resan!

Området runt Dublin bjuder dessutom på vackra landskap, en spännande kulturhistoria och storslagna sevärdheter. Vi kommer att besöka det vackra slottet Malahide och det finns möjlighet att göra en extra heldagsutflykt till medeltidsstaden Kilkenny.

Vi bor centralt på ett trevligt hotell i hjärtat av Dublin där vi har gångavstånd både till O’Connell Street och Temple Bar-området där Tradfest anordnas!


Reseledare på resan är Annika, en glad och passionerad guide som under de senaste 18 åren varit bosatt i Irland. Hon älskar att dela med sig av den irländska kulturen och berättar gärna historier om hur livet är här på den gröna ön!

 
Höjdpunkter:
✓ Festivalen Tradfest med sin fantastiska underhållning.
✓ Trevligt och centralt beläget hotell.
✓ Skandinavisktalande guide/reseledare.
✓ Besök på Guinness Storehouse.
✓ Möjlighet till extra utflykt till Kilkenny.

Status:
Fullt

Hotell

ARLINGTON HOTEL ***
23-25 Bachelors Walk, O`Connell Bridge
Dublin 1

Arlington ligger i hjärtat av Dublin och har fin utsikt över floden Liffey. Varje kväll anordnas en traditionell irländsk dansshow med middag, och av alla Dublins shower är det här den som pågått längst. Här erbjuds rymliga rum med satellit-TV och gratis WiFi. Egna badrum som har enten dusch, eller badkar och dusch. Rummen har även sittgrupp och hårtork.

Från Arlington Hotel O'Connell Bridge är det bara några minuters promenad till Grafton Street och Temple Bar. Dublins flygplats ligger 10 km från hotellet. Det är 2,5 km till hamnen, och 1,5 km till tågstationerna Connolly och Heuston. Trinity College och Dublins slott ligger bara 5 minuter bort till fots.

Dagsprogram

Observera att detta program är preliminärt och att ändringar kan förekomma.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag


Dag 1 – Ankomst till Dublin, välkomstmiddag (M)
Vi anländer till Dublins flygplats på förmiddagen, där vi blir mött av vår reseledare och åker med vår buss till hotellet för incheckning. 
Efter incheckning promenerar vi till centrum  där vi äter gemensam välkomstmiddag på en lokal restaurang. Efter middagen promenerar vi vidare till kvällens konsert i St. Michan’s Church – The Lost Brothers. Ca 10-15 min promenad.

Dag 2 – Guidad tur av Dublin och Guinness Storehouse (F, L)
Efter en stadig irländsk frukost åker vi och vår guide på en halvdagstur med buss i Dublin. Vi börjar med en guidad tur för att lära känna Dublin bättre. Under denna stadstur bekantar vi oss med stadens historia och den livliga nutiden. Vi besöker huvudgatan O’Connell Street och monumentet Spire of Dublin, som är rest på en plats som då det begav sig var en viktig plats för den irländska kampen om självständighet.
Vi besöker Dublins finare kvarter och parkerna St Stephen’s Green och Phoenix Park, som påminner om 1700-talets pampiga tid. Vi får också se den livliga huvudstadens modernare byggnader. Dublin kan beskrivas som en härlig blandning av supermodernt och väldigt gammalt! 

Efter stadsturen besöker vi Guinness Storehouse där vi även intar dagens lunch. I St James’s Gate Brewery ligger Guinness Storehouse som är en av Irlands främsta turistattraktioner. Vi får lära oss om bryggeriets spännande historia som sträcker sig 250 år tillbaka i tiden. Bryggeriet, med utrustning för ölets jäsprocess, byggdes 1904. Byggnaden är inspirerad av arkitektur från Chicago, med en struktur av massiva stålbjälkar. I slutet av turen når vi The Gravity Bar. Här får du äntligen smaka en välförtjänt Guinness-öl. Slappna av och njut av 360° utsikt över Dublin.

På kvällen möts vi igen och promenerar tillsammans till kvällens Front Row Session - The Porterhouse 
Templa Bar – Stockton’s Wing.
 

Dag 3 – Kilkenny och St Canice Cathedral (F, L)
Efter frukost på hotellet tar vi oss från Dublin mot mitten av Irland till staden Kilkenny. Staden var viktig under medeltiden, och på 1640-talet styrdes en stor del av Irland härifrån. Detta syns till exempel på gatunamnen, bland annat finns Parliament Street här. Vi får en guidad tur i staden och besöker St Canice Cathedral. St. Canice katedralen med sitt runda torn utgör en väsäntlig del av Kilkennys medeltida arv. Det är tack vare denna plats som staden Kilkenny har fått sitt namn, Cill Channigh – och det är det gaeleiska sättet att säga Church of Canice. Det runda tornet är klassat som Kilkennys äldsta byggnad.  Det är en fantastik utsikt från tornet som är man kan klättra upp till.  Det finns bara två torn på hela Irland som ger den möjligheten.

På kvällen blir det Tradfest-konsert – Dublin Castle – Carlos Nunez

Dag 4 – Ledig dag och Hooley Night på Johnnie Fox's Pub (F, M)
Ledig dag i Dublin och fri att tillbringa tiden som man vill.  Reseledare finns tillgänglig från ca. kl 09:30 och kan gå med gruppen til Temple Bar etc. om man önskar.

Under vår sista kväll blir det middag och show på Johnnie Fox’s Pub som ligger i Glencullen i Dublin-bergen. Det är en av de mest berömda traditionella pubarna i Irland – och definitivt den som ligger högst! Vi åker buss till puben. Deras Hooley Experience Show är berömd för sin originalitet och unika atmosfär.  Vi blir serverade en trerättersmiddag till ackompanjemang av levande irländsk musik. Det bjuds på allt från traditionell folkmusik till ballader och singalong. Därefter uppträder Johnnie Fox berömda dansare som bjuder på en spektakulär show! Dansshowen sägs vara en av de bästa i landet.

Dag 5 –  Utflykt til Malahide Castle och hemresa (F)
Ledig förmiddag innan vi checkar ut av hotellen och åker på en halvdagsutflykt med buss och vår guide till berömda Malahide Castle. Slottet ligger i en 100 hektars park vid den vackra kuststaden Malahide och var både en fästning och ett privatägt hem i nära 800 år. Den adliga familjen Talbot bodde här från 1185 till 1973, då den siste lord Talbot dog. Slottet är vackert inrett med tidstypiska möbler samt en stor samling irländska porträtt. Det finns en souvenirshop, en restaurang och delikatessbutik i slottet. Du har gott om tid för en promenad i parken och kan inta dagens lunch i de vackra omgivningarna. 
Efter lunch - guidad rundtur på slottet innan avresa til flygplatsen för hemresa till Sverige.
 

Klimat