Musik och Kultur i Wien

Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva.

Donau delar staden i två delar och skapar idylliska promenadstigar och grönområden. Sevärdheterna ligger nära varandra, med gångavstånd till det mesta. Själva stadskärnan, den gamla staden, är med på Unescos världsarvslista och är som ett stort utomhusmuseum.

Vi får det bästa av Wien med omnejd: stadsvandring, klassisk konsert, god mat och dryck samt furstliga och överdådiga palats. Under vistelsen i Wien har vi med oss en svensk guide/reseledare.

Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

Höjdpunkter: 
✓ Guidad rundvisning på Schönbrunns slott.
✓ Stadsrundvandring med besök i Mozarthaus Vienna.
✓ Klassisk konsert i Mozarthaus.

Status:
Fullt

Hotell

HOTEL WANDL ****
Petersplatz 9,
1010 Wien

Ett bra 4-stjärnigt hotell som ligger perfekt till, mitt i centrum av Wien, nära både Peterskyrkan och Stefansdomen.

Alla 138 rum är olika, men alla har gratis wi-fi och internetuppkoppling via kabel, rumsservice, en platt-tv och parabol. Rummen har även aircondition, hårfön och kassaskåp.

Hotellet erbjuder en bar/lounge, dygnet runt-öppet business center och conciergetjänster. Det serveras frukostbuffé och gemensamhetsutrymmena har wi-fi.

Program

Var uppmärksam på att det här programmet är preliminärt och att ändringar kan förekomma.

F = Frukost L = Lunch M = MiddagDag 1 Ankomst (M)
Vi anländer till Wien mitt på dagen och möter vår svensktalande guide/reseledare som ska vara med oss hela resan. Avresa med buss till hotellet för incheckning. Det finns lite tid på egen hand innan vi möts för middag på kvällen på en trevlig lokal restaurang på gångavstånd från hotellet.

Dag 2 Rundtur med buss i Wien (F)
I dag visar vår reseledare oss höjdpunkterna i staden. Vi hämtas med buss och åker längs den berömda Ringstrasse, där vi ser Operahuset, Burgteatern och parlamentet. Vi får också se många andra sevärdheter, som Belvederepalatset, och givetvis den mest kända av dem alla – Stefansdomen som ligger mitt i stan. Vi avslutar turen på det tjusiga Schönbrunnpalatset, som tidigare var den kejserliga familjens residens. Palatset ligger på Unescos kulturarvslista. Efter rundturen återvänder vi till hotellet med bussen. Tid: ca 4 timmar.

Resten av dagen och kvällen är ledig för upplevelser på egen hand.

Dag 3 Ledig dag (F)
Ägna dagen åt att vandra längs Donau, shoppa eller bara njuta av det goda livet. Det finns ett stort antal kaféer och konditorier i Wien, och det gäller att passa på när man är här. Reseledaren står gärna till tjänst med förslag för den som ösnkar det, och går att nå på hotellet från morgonen.

Dag 4 Stadsrundvandring med Mozarthaus Vienna och en klassisk konsert på kvällen (F, M)
Efter frukost möts för en guidad promenad tillsammans med vår svensktalande guide. Tid: ca 3 timmar.

Vi bekantar oss närmare med staden medan vi promenerar längs de smala gamla gatorna med alla sina historiska sevärdheter. Vi tar också en titt på det fascinerande kejsarpalatset, stadens kända operahus Vienna State Opera och Looshuset. Vi besöker också den mest berömda shoppinggatan i Wien och ser ett urval av både exklusiva och traditionella butiker.

Vi besöker också Mozarthaus i Wiens centrum. Ett 1 000 kvadratmeter stort hus som ger oss historien om musikgeniet Wolfgang Amadeus Mozart. I huset får vi möta hans liv och arbete, med fokus på åren i Wien 1781–1791, i en unik miljö i hjärtat av Wien, nära Stefansdomen.
Vi avslutar stadpromenaden med ett kafébesök, och vad är mer naturligt än att inta en bit god sachertårta tillsammans med en kopp kaffe? Sachertårta är en sorts chokladkaka, uppfunnen av Franz Sacher (1816–1907). Den skapades 1832 på uppdrag av den österrikiske fursten och statsmannen Klemens von Metternich från Wien. Sachertårtan är fortfarande en av Wiens mest berömda kulinariska specialiteter.

På kvällen blir det avskedsmiddag på en trevlig restaurang mitt i stan. Efter några fina och innehållsrika dagar i Wien avrundar vi med en klassisk Mozartkonsert i själva Mozarthaus. Konserten varar i ca 90 minuter.

Dag 5 Hemresa (F)
Transport till flygplatsen för hemresa till Sverige under förmiddagen.

Klimat