Mallorca- Det Ljuva Livet

Vår långtidssemester på Mallorca passar för dig som är aktiv och önskar en upplevelserik vinter i varmare strök. Många av de som reser till Mallorca, reser ensamma då det inte tillkommer enkelrumstillägg på den här resan. Under dessa veckor kan du förnya din bekantskapskrets och träffa likasinnade (skandinaver) som också gärna slipper vintern här hemma i Norden.

Hotellet Vistasol ligger i Torrenova, ett lugnt och kuperat område mellan Palma Nova och Magaluf, med endast 5 minuters promenad till stranden. Här finns ett urval av butiker, restauranger och kaféer, samt goda förbindelser till öns huvudstad Palma de Mallorca.

Som vinterdestination är Mallorca ett vackert resmål med frodig och grön natur. Det finns många upplevelser att vänta, både på ön och i Palma stad för den som önskar en aktiv vinter. Här erbjuds det fina vandringsmöjligheter, härliga utflykter till både marknader och kulturella platser med praktfull arkitektur och rik historia.

På vår långtidssemester till Mallorca är det norska värdar som bidrar till trygghet och social sammanhållning. Det arrangeras olika aktiviteter och utflykter som du som gäst är med på det du önskar. Tillsammans med de norrmän som reser ned till Mallorca har vi några fina veckor framför oss och reser hem med en koffert fylld av fina minnen.

Höjdpunkt
✓ Lägenhet med separat sovrum och nyrenoverat bad
✓ Utan enkelrumstillägg
✓ Inomhus och utomhus bassäng
✓ Fina vandringsmöjligheter
✓ Härliga utflykter

Status:
Fullt

Hotell och lägenheter

Lägenheterna har en modern inredning och består av ett vardagsrum med bäddsoffa, kök, separat sovrum och ett nyrenoverat badrum. I grundpriset erbjuder vi lägenhet med balkong med delvis havsutsikt och morgon/förmiddagssol. Önskar du däremot att uppgradera till balkong med havsutsikt och eftermiddagssol kan även detta erbjudas mot ett tillägg på 1500:- per lägenhet. I tillägg har alla en kokvrå som är utstyrt med det nödvändigaste till att kunna laga mat. Här har du självklart även kokplattor, kylskåp, mikro, vattenkokare, kaffebryggare och brödrost. Lägenheterna rengörs tre gånger i veckan, byte av sängkläder/handdukar en gång i veckan.

Vistasol ligger i ett kuperat och lugnt område under vintern, Torrenova. Området är beläget vid gränsen till Palma Nova och Magaluf. Du får därmed det bästa av två platser, där du kan utforska två stränder och utforska två byar. Magaluf är en lugn stad under vinterhalvåret med många nybyggda restauranger och butiker. Palma Nova är också lugnt, med ett mindre urval av restauranger och souvenirbutiker. I Palma Nova finns även norska Sjömanskyrkan (ca 2 km) och här hittar du även den största matbutiken i området, Aldi, endast 9 minuter promenad från hotellet.

Hotellet ligger på en höjd mellan Palma Nova och Magaluf, här är området är något kuperat. Det finns hiss på hotellet men det är en del trappor på hotellet som man måste räkna med. Vi rekommenderar det här hotellet till de gäster som önskar en aktiv semester.

Vårt lilla kontor är beläget i receptionsområdet där våra skandinaviska värdar är tillgängliga alla vardagar. Det blir arrangerat olika sociala aktiviteter som till exempel frågesport, våffelstund, gemensamma middagar och informationsmöten. Nämnda aktiviteter sker i vårt samlingsrum i källaren, utomhus på terrassen eller i restaurangen på hotellet. Vi har självklart ett litet ”skandinaviskt bibliotek” för våra gäster, så du kan låna en bok för avkoppling och lata dagar vid bassängen.

Hotellet har både en inomhus- och en utomhuspool. Poolen utomhus är dock för den mer våghalsiga som önskar sig et uppfriskande dopp, då den inte är uppvärmd. Önskar du att hålla dig aktiv så kan du vara med på hotellets aktiviteter så som vattengympa och stretching. Dessa aktiviteter arrangeras varje vecka och är gratis att vara med på. Hotellet har även ett mindre gym med bland annat cykel, vikter samt yoga/pilates utrustning.

Det är inte inkluderat måltider i vårt paketpris, men våra gäster kan köpa frukost och middag till ett rabatterat pris direkt i restaurangen på hotellet.

Hotellet Vistasol ligger cirka 20 km från Palma de Mallorcas flygplats och det tar oss ungefär 40 minuter med transferbussen till hotellet.

WiFi är inkluderat men bemärk att du inte upplever samma kvalitet som du har hemma. Den är medelmåttig. Det betyder att du kan läsa tidningen och skicka/motta mejl, men du kan inte se på en film.

Det finns inga svenska TV-kanaler på hotellet, men däremot en norsk kanal. Eftersom Mallorca är en ö så kan TV kanalerna vara ostabila, ha låg kvalitet och tyvärr faller de ibland helt ut.

Det är ingen tvättmaskin i lägenheten, men det finns ett mynt-tvätteri på hotellet som är tillgängligt för gästerna. Den är enkel att använda och kostar cirka 4 Euro per tvätt. 

Det är självklart möjligt för våra gäster att ta emot gäster på Vistasol. I vardagsrummet finns det en bäddsoffa där gästen kan sova. Det kostar 100 Euro per påbörjad vecka. Max 3 personer får bo i lägenheten och dina besökare får max stanna i 2 veckor. Barn under 12 år bor gratis. Ge besked till värdskapet i god tid och betala till värden på plats.

Faciliteter

Faciliteter lägenhet

✓ Aircondition (för värme och nedkylning)
✓ Balkong/terrasser
✓ Sommartäcke
✓ Safe (mot kostnad)
✓ Köksutrustning
✓ Kokplatta- 2 stycken
✓ Litet kylskåp
✓ Mikro
✓ Brödrost
✓ Vattenkokare
✓ Kaffebryggare
✓ Hårfön
✓ Dusch, inte badkar
✓ WiFi- medelmåttig kvalitet


Faciliteter hotellet 

✓ 9 våningar
✓ Hiss
✓ Restaurang
✓ Utomhuspool
✓ Inomhuspool
✓ Gym

Torrenova och närområdet

Resortet Vistasol, ligger centralt i Torrenova som ligger i ett område med tre större strandområden där du kan njuta av fina promenader. Morgonpromenaden kommer att gå längs med dessa strandområden. Den är dock av sten och kan bli hal vid regn.

Resortet ligger i ett lugnt och kuperat område, med små backar, mellan Palma Nova och Magaluf, med endast 5 minuter promenad till stranden. Här finns ett urval av butiker, restauranger och caféer. Här har du även goda förbindelser till Mallorcas huvudstad Palma de Mallorca. Torrenova är en av flera byar i Calvia kommun, som har en unik belägenhet mellan större byar och det traditionella Mallorca, mellan kust och fjällområden.

På vintertid är området runt resortet lugnt. En del restauranger och butiker håller stängt, men några är fortfarande öppna. Den norska Sjömanskyrkan ligger i Palma Nova by, cirka 2 km från resortet.

Med lokalbuss kan man enkelt ta sig runt på Mallorca. I närheten till hotellet finns busshållplatsen med förbindelse till Palma, Santa Ponsa och andra spännande platser i Calvia. Det tar från 35–50 minuter att ta sig in till Palma de Mallorca och busshållplatsen är strax nedanför hotellet.
Från Palma finns det goda buss-och tågförbindelser runt hela ön.

Värdar, aktiviteter och utflykter

På våra Det Ljuva Liv långtidssemester har vi vuxna värdar som bidrar till trygghet och social sammanhållning. På Mallorca blir det arrangerat många aktiviteter och från tidigare säsonger har det varit bland annat dessa: frågesport, föredrag, våffelstunder, promenader och vinsmakning.

Klimat och temperaturer

Vintertid är genomsnittstemperaturen 15-19 grader. Det kan vara kallare under morgonen/natten och oftast passerar dagstemperaturen 19-20 grader.

PALMA DE MALLORCA

Månad

Genomsnitt dagtemperatur

Genomsnitt nattemperatur

Nederbördsdagar

Januari

15

4

5

Februari

16

4

5

Mars

17

5

5

April

19

7

5

Maj

23

11

4

Juni

27

15

2

Juli

31

17

1

Augusti

31

18

2

September

28

16

4

Oktober

23

12

6

November

19

8

6

December

16

5

6

 

Avgångar & priser - Mallorca- Det Ljuva Livet

DatumAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/1Stockholm ArlandaMallorca- Det ljuva livet-16 290:-Ring oss!Mer information
DatumAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/2Stockholm ArlandaMallorca- Det ljuva livet-16 290:-Ring oss!Mer information
DatumAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
18/3Stockholm ArlandaMallorca- Det ljuva livet-16 290:-Ring oss!Mer information

Information

Information
Vi har avgångar från Stockholm Arlanda i januari, februari och mars. Uppehåll på 4 veckor. 
 

Flygtider
Alla flygresorna blir genomförda av Norwegian. Det är inkluderat 2 incheckade bagage á 20kg per resenär. Alla flygtider för säsongen 2019/2020 är ännu inte bekräftade. Flygtiderna kan variera något från månad till månad. 
Skulle du ha behov för anslutningsflyg från andra städer i Sverige, så är vi behjälpliga med det. Ta kontakt med oss för priser och möjligheter. 
 

Enkelrum
Utan enkelrumstillägg. Begränsat antal.