Delta Mar- Det ljuva livet 2019/2020 -Utskriftsversion

Det ljuva livet Club Delta Mar

Vår långtidssemester i Riviera del Sol passar dig som önskar en lugn stund, bort från stressen och vintermörkret som faller in i Sverige under vinterhalvåret.

Hotellet ligger i en liten by, mellan Fuengirola och Marbella. Du har närhet till havet med en lång strandpromenad och för den golfintresserade har du en golfklubb endast 2 km bort, Mira Flores golfklubb. De flesta lägenheterna har havsutsikt.

Byn Riviera del Sol är en stillsam by som passar perfekt för den som vill ha lite lugn och ro. Om du önskar att hyra bil har du ett perfekt utgångsläge, med Malaga cirka 30 minuter bort. Det är kuperad terräng i byn och på hotellet är det även en del trappor, så det passar de som är lite mer aktiva.

Det ljuva livet långtidssemester har vuxna värdar som bidrar till trygghet och social sammanhållning. Det arrangeras olika typer av aktiviteter och utflykter där du som gäst är med på det du önskar.  
 

Höjdpunkt
✓ Havsutsikt från de flesta lägenheterna
✓ Vuxna värdar som bidrar med aktiviteter och trygghet
✓ Nära till stranden
✓ Golfbana mindre än 3 km bort
✓ Uppvärmd utomhuspool

Status:
Fullt

Hotellet och lägenheterna

Lägenheterna är välutrustade, ljusa och de flesta har havsutsikt eller poolutsikt. Det är 2 sovrum, det ena med dubbelsäng och det andra med två enkelsängar och ett separat badrum (badkar med dusch) Vardagsrummet har en soffa/bäddsoffa, TV-bord och TV. Köket är delvis öppet till vardagsrummet och i vardagsrummet har du även en matplats. Sovrummen har god plats till förvaring och du har nattbord med sänglampa. 

Hotellet har en utomhuspool som är uppvärmd under vintern och i tillägg har de en större pool som inte är uppvärmd. Det finns självklart även solstolar till förfogande. På hotellet har du även ett litet gym, en boulebana samt minigolf. Utrustningen kan du hyra på hotellet. 
Nära till receptionen och den uppvärmda poolen har vi vårt samlingsrum, där vi arrangerar olika sociala aktiviteter som för exempel quiz, bingo, spanskakurs, underhållning etc. Här har vi även vårat lilla kontor i ett hörn där du kan ställa dina frågor och funderingar till vår värd. Det är även i samlingsrummet som vi har vårt lilla bibliotek med ett urval av svenska böcker. 

Hotellet ligger cirka 30 minuter körtid från Malaga flygplats. Stranden ligger cirka 700 meter bort. Terrängen på hotellet är kuperad, och det finns en hel del trappor. Det kan erbjuda problem för personer som har svårt att gå.
  
Wifi är inkluderat i priset för våra gäster men bemärk att du inte upplever samma kvalitet som man har hemma. Wifi tillgången är medelmåttig, det vill säga att du kan skicka och ta emot e-post men du kan ha problem med att se på för exempel en film. 
Du har tillgång till svensk TV-kanal men kanalerna kan vara ostabila och är även väderberoende, därmed händer det att de försvinner för att sen komma tillbaka igen.

Om du vill ha någon boende hos dig i lägenheten kostar det 100 Euro per person och vecka. Maxlängd för besök är 2 veckor per person. Barn under 12 år bor gratis. Detta gäller endast ordinarie sängar. Besöket måste avtalas i förväg med värden på plats. Betalningen sker på plats.

Lägenheten

Rengöring
Lägenheten städas en gång i veckan (tvätt av golv och bad) och då bytes även sänglinnen samt handdukar. Det är tyvärr inte tillåtet med djur på resorten.

I lägenheten finns:
● Trådlöst internet
● Balkong eller terrass
● Enkelsäng/dubbelsäng
● Element
● Tvättmaskin
● Tv med tillgång till svensk kanal
● Ugn med spisplattor
● Köksutrustning
● Kylskåp
● Mikrovågsugn
● Brödrost
● Kaffebryggare
● Vattenkokare
● Matbord och stolar
● Hårfön
● Dusch i badkar
● WC
● Litet kassaskåp

Hotellets faciliteter:

● Gratis parkering på hotellet i mån av plats
● Flera byggnader
● 4 våningar
● Hiss, i en av byggnaderna
● Två utomhuspooler

Byn Riviera del Sol och närområdet

Riviera del Sol ligger vid kusten mellan Marbella och Fuengirola. Staden ligger längs med stranden och sitter ihop med systerstaden Calahonda. 
På 10 minuters avstånd med bil finns flera olika golf- och tennisklubbar. 

Riviera del Sol har några småbutiker och restauranger som ligger på ett par minuters gångväg från resorten (cirka 500 meter bort). Du har även en större supermarknad att handla matvaror på ungefär 600 meter bort. På stranden i Riviera del Sol är det ofta gott om plats. Här finns även en strandrestaurang där du kan njuta av god mat och förfriskningar. 

Om du vill göra utflykter i området runt Riviera del Sol finns det många möjligheter. Bara några kilometer bort ligger Puerto Cabopino, en idyllisk liten hamn vid Costa del Sol. Många besökare kommer till Puerto Cabopino för att äta gott, här finns några av kustens mest populära restauranger. Calahonda är Riviera del Sols systerstad och ligger bara ett par minuter bort. Här finns en hel del shopping, restauranger och en lång och bred strand. Vi rekommenderar också att göra en utflykt till Málaga, Spaniens femte största stad.