Flodkryssning på Donau

Vi kastar loss och färdas på floden Donau genom vackra Europa. Under loppet av 11 dagar får vi uppleva 7 länder och 5 huvudstäder på den populära flodkryssningsbåten Der kleine Prinz.
Priset inkluderar ett digert utflyktsprogram, helpension och levande musik ombord på kvällarna. Resan erbjuder många höjdpunkter med spännande historia och olika kulturer, och hisnande vackra naturscenerier som seglatsen genom Järnporten där vi bl a får se stenskulpturen av kung Decebalus.

Vi blir också guidade genom Bukarest, Vidin, Belgrad, Budapest, Bratislava och Wien. I katedralen i Pécs lyssnar vi till en vacker orgelkonsert. Vi besöker även Vukovar i Kroatien, och utanför Belgrad intar vi en hemma hos-lunch på landsbygden.

Båten heter MS Der kleine Prinz, och totalrenoverades vintern 2016 så att vi kan njuta av nya inventarier med hög standard. Den har stort soldäck, bar, souvenirbutik och en härlig salong med panoramautsikt och restaurang med god mat och levande musik varje kväll. Alla hytter är utvändiga, stora och komfortabla (16 kvm) med fönster som kan öppnas upptill. Därtill två vanliga enkelsängar, tv, hårfön, deponeringsskåp och bad med dusch.

Detta blir en kryssning med många oförglömliga ögonblick.

Vår reseledare heter Tone Mjøberg. Hon är oerhört kunnig och har stor lokalkännedom om området. Hon har varit reseledare på flodkryssningen i över tio år.

”Behagligt sätt att få med sig flera länder och städer på kort tid.” – Tone Mjøberg.


Höjdpunkter:
✓ Vi reser genom 7 länder och 5 huvudstäder
✓ Nio utflykter är inkluderat i priset
✓ Helpension och underhållning ombord på båten
✓ Populär och erfaren norsk reseledare
✓ Stort soldäck där du kan njuta av solstrålarna

Pris från:
18 390:-
Dagar:11
Ingår:
• Flyg tur och retur Stockholm–Bukarest/Wien
• Alla skatter och avgifter.
• Transport tur och retur från flygplatsen till båten.
• Övernattning i utvändig hytt. 10 nätter i delad dubbelhytt.
• Helpension (frukost, 3-rätters lunch och 4-rätters middag samt kvällssnacks). Drycker ingår ej.
• En Kaptenens middag, inkl aperitif.
• Te-/kaffeservering på eftermiddagen samt kaffe- och teautomat dygnet runt.
• Vinprovning ombord av båtens viner.
• Levande musik i baren.
• Folkloreshow och föreläsning om Balkans historia.
• Nio utflykter.
• Skandinavisktalande reseledare med god lokalkännedom.

Ingår inte:
• Drycker som ej nämns i programmet.
• Dricks till besättning och guider/chaufförer (rek 5–7 euro per person och dag. 2 euro per person och utflykt).
• Valfria utflykter som bokas och betalas ombord.
• Avbeställningsskydd och reseförsäkring.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Kryssningsfartyget

Båten M/S Der Kleine Prinz, Den lille prinsen, är populär bland skandinaviska resenärer. Den totalrenoverades under vintern 2016–17. Fartyget har hög standard. Här finns ett stort soldäck, bar, souvenirbutik och en vacker salong med panoramautsikt. Restaurangen serverar god mat och varje kväll arrangeras underhållning.

Båten har 45 hytter och en personalstyrka på 22 personer. Den har två däck: huvuddäck och övre däck. Övre däck har samma typ av hytter som huvuddäck men ligger lite högre upp över vattenytan. I de bakersta hytterna förekommer lite oljud från motorn. Alla fönster är öppningsbara med utsikt och hytterna är stora och komfortabla (16 kvadratmeter). Hytterna består av två enkelsängar, tv, värdeskåp och badrum med dusch och hårfön.

Du har helpension på båten, från middag första kvällen till och med frukost sista dagen, alla måltider serveras ombord på fartyget. Mot betalning kan man lämna in sin tvätt på båten. Övriga utgifter på fartyget kan betalas med Visa/Mastercard eller kontant i euro. Dryck ingår inte i priset, om det inte nämns uttryckligen i programmet.

Det finns trådlöst internet ombord på båten men det kan vara något begränsat. Det finns eluttag i väggen och strömmen är normal europeisk standard.

Dagsprogram

(Observera att några avgångar går från Wien till Bukarest. Programmet är detsamma men i omvänd ordningsföljd)
 

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

Varje kväll serveras det tilltugg i baren från ca 22–22.30.

Här följer ett kortfattat program, reseledaren kommer att informera er ytterligare vid ankomsten. Vi förbehåller oss rätten att ändra i programmet om väder eller annat ställer till det.

Dag 1 – Ankomst Bukarest, Rumänien (M)
Gruppen reser med flyg från Stockholm via Wien till Bukarest och ankommer mitt på dagen. Reseledaren träffar ni vid ankomsten till Bukarest. Vi blir visade huvudstaden Bukarest innan vi åker vidare mot Turnu Magurele (ca 2 timmar) där vi går ombord. Välkomstmiddag.

Dag 2 –  Vidin, Bulgarien (F, L, M)
Efter frukost får vi träffa kaptenen och hans besättning. Vi äter lunch ombord innan vi ankommer till Vidin. Vi går till fots i Vidin och besöker fästningen Baba Vida. Det finns tid för att på egen hand utforska staden. Det erbjuds valfri utflykt till det natursköna området Belogradchik.

Dag 3 –  Järnporten (F, L, M)
Frukost. Vi har en vinprovning av båtens viner. Hela dagen färdas vi genom det natursköna området Järnporten. Lunch. Vi passerar även en av Europas största slussar under dagen.

Dag 4 –  Belgrad, Serbien (F, L, M)
Efter frukost blir det bussfärd i staden och besök på fästningen Kalemegdan med ett kort stopp på Hotel Majestic. Vi tar oss ut på landsbygden och äter en unik hemma hos-lunch.
Ombord blir det middag och underhållning med serbisk folkdans.

Dag 5 –  Novi Sad, Serbien, och Vukovar, Kroatien (F, L, M)
Efter frukost promenerar vi i Novi Sad som är Serbiens tredje största stad.
En valfri utflykt går till det historiskt intressanta klostret Krushedol samt erbjuder vinprovning i ett av regionens kända vinområden. Lunch. Vi ankommer sen eftermiddag till Kroatien och staden Vukovar. Det blir ett spännande och historiskt sett intressant besök med promenad genom staden. Här får vi höra lite om den komplicerade historien och krigen under 1990-talet.

Dag 6 –  Mohacs/Pécs, Ungern (F, L, M)
Efter frukost ankommer vi till Mohács. Vi tar bussen till den gamla staden Pécs, där vi lyssnar på en orgelkonsert i den vackra katedralen och åker på sightseeing i staden. Det finns tid till att på egen hand utforska gågatan och dess små butiker och kaféer.

Dag 7 –  Budapest, Ungern (F, L, M)
Efter frukost åker vi på buss-sightseeing i Budapest, och får uppleva både Buda- och Pestsidan (3,5 tim). Lunch. Eftermiddagen är ledig. Middag. Valfri utflykt på kvällen för att se en fantastisk folkloreshow.

Dag 8 –  Budapest, Ungern (F, L, M)
Denna dag står till fritt förfogande, men de som vill kan åka på valfri utflykt till konstnärsstaden Szentendre. Alla måltider serveras ombord. Efter lunch kan man delta i en valfri utflykt till en vacker gård på Pustan, där man bl a får se en fantastisk hästuppvisning som baseras på landets historia.

Dag 9 –  Bratislava, Slovakien (F, L, M)
På förmiddagen kastar vi loss och njuter av utsikten över Ungern och Slovakien. Vi passerar också genom Gabchikovo-slussen. Efter lunch ankommer vi till Bratislava och får se gamla stan från ett minitåg och på en stadsrundtur. Det finns tid till att på egen hand uppleva staden och till shopping.
I dag är det Kaptenens middag.

Dag 10 –  Wien, Österrike (F, L, M)
Efter frukost blir det sightseeing i Wien både till buss och till fots. Lunch serveras ombord och sedan är eftermiddagen ledig. Det erbjuds valfri utflykt till det vackra slottet Schönbrunn samt, på kvällen, en klassiskt konsert i ett av Wiens palats.

Dag 11 – Wien och hemresa (F)
Frukost och tidig avresa till flygplatsen.
 

 

Klimat

Avgångar & priser

DatumAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/6Stockholm ArlandaFlodkryssning på DonauMer än 818 390:-BokaMer information
DatumAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
9/7Stockholm ArlandaFlodkryssning på DonauFullbokad, väntelista19 590:-Ring oss!Mer information
DatumAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/10Stockholm ArlandaFlodkryssning på Donau818 390:-BokaMer information

Information

Tillägg för enkelhytt 8600:-


Vi flyger med Austrian Airlines. På retur i oktober flyger vi med Lufthansa.

29 juni – 9 juli från Wien
29 juni      Stockholm–Wien kl 09:45 – 12:05  
9 juli     Bukarest–Wien  kl 18:45 – 19:25  
9 juli      Wien–Stockholm kl 20:20 – 22:35  

9–19 juli från Bukarest
9 juli    Stockholm–Wien kl 06:35 - 08:50  
9 juli   Wien–Bukarest  kl 10:05 - 12:40  
19 juli   Wien–Stockholm kl 12:55 - 15:15

1–11 oktober från Wien
1 okt      Stockholm–Wien kl 09:45 – 12:05   
11 okt      Bukarest–Frankfurt kl 18:35 – 20:00 
11 okt      Frankfurt–Stockholm kl 21:35 – 23:35