Hyrbil

Utforska Andalusien på egen hand, i din egen takt

Tänk att stillsamt kryssa fram längs Andalusiens slingriga grusvägar genom vita byar, kulturstäder, omväxlande natur och olivlundar, klippiga berg och mjuka kullar, hela tiden med havet i sikte. Det är en upplevelse i sig. Det finns otroligt mycket upplevelser och vackra miljöer att se även i det andalusiska inlandet. Det bästa med att vara på långtidssemester är just att du har gott om tid att utforska såväl närområde som lite mera avlägsna platser. Och ändå känna att du kan koppla av ordentligt.

Visserligen är de allmänna kommunikationerna, framför allt buss, i hela Andalusien mycket bra. Men ibland kan det vara skönt att kunna åka vart du vill, när du vill och kunna stanna – hur länge du vill – på olika platser. Det är en verklig frihet att ge sig ut på tur och ta dagen som den kommer. Du kommer säkert att hitta egna små pärlor. Det är speciellt att, ibland av en slump, hitta en lokal liten restaurang att äta lunch på. Och upptäcka att maten var extra god och du gärna vill komma tillbaka. Är du på golfresa på Costa del Sol är det skönt att enkelt ta dig till och från de många golfbanorna i området på egen hand. 

Hyr din bil på hotellet enkelt och bekvämt
Det ska vara enkelt att hyra bil utomlands. Det är praktiskt och bekvämt att hyra bil på hotellet istället för på flygplatsen. Inte minst för att slippa stressen med att lämna tillbaka den innan det är dags att lyfta, när alla andra också ska lämna tillbaka sin hyrbil. Även om du från början tänkte att du inte behövde bil, kanske andan faller på när du har gott om tid på din långtidssemester. Då hjälper gärna receptionen på Det ljuva livet Resort dig att boka en hyrbil som passar dig. Bilen parkerar du gratis på hotellet i mån av plats, och det brukar inte vara några problem. 

Att tänka på
Du måste ha ett giltigt EU-körkort.
Håll hastighetsbegränsningarna, för din egen säkerhet men också för att trafikböterna är höga i Spanien
Meddela om det är mer än en person som ska köra bilen

Rekommenderade försäkringar
Kolla upp vad din reseförsäkring, hemförsäkring och olycksförsäkring täcker.

Ett urval av utflyktsmål
Gibraltar – brittisk koloni som har mycket mer än sina världskända vilda apor att erbjuda.
Kusttur – låt själva bilresan och den vackra kustremsan vara dagens attraktion.
Málaga – anrik stad med mycket charm, imponerande många museer och fina stränder.
Ronda – den mest kända av de vita städerna, små kubiska hus och smala labyrintgränder.

Extra tips innan du ger dig av
Kontrollera hur tanklocket eller -luckan öppnas
Var säker på vilket drivmedel som bilen ska tankas med och vad det heter på spanska
Kontrollera att bilens varsel/halvljus tänds automatiskt när du startar, eller var du sätter på det

Njut av din tur och ditt äventyr!