Costa del Golf

Södra Spanien är ett Mecka när det gäller golf! Det finns över 90 golfbanor i Andalusien och cirka 60 av dem ligger som ett pärlband på Costa del Sol. Inte undra på att det ibland kallas för Costa del Golf. När du är på långtidsemester kan du prova en ny bana varje dag. Banorna är generellt sett välskötta och håller hög kvalitet och de riktigt fina toppbanorna ökar stadigt i antal. Costa del Sol är fortfarande en av de mest populära destinationerna när det gäller golfresor under vinterhalvåret.

På Costa del Sol finns det banor som passar alla golfare oavsett spelskicklighet, många banor är väldigt kuperade så för att göra din runda mera angenäm är det en god idé att hyra golfbil. Standarden på banorna varierar en del men kännetecknande för golf i Spanien är den höga kvaliteten i förhållande till priset. Flera av banorna är byggda med golfturism i åtanke, vilket gör att du ofta hittar mycket bra restauranger i närheten av golfbanorna. Lägg därtill över 300 soldagar per år så är förutsättningarna för en bra golfresa de allra bästa. 

Priser
Greenfee anges ofta som paketpris ihop med golfbil. Tänk på att Golfhäftet ger dig möjlighet att spela golf till halv greenfee på över 950 golfbanor i Sverige och Europa, bland annat i Spanien. Ofta sparar du pengar redan efter par, tre golfrundor.

Golfbag på flyget
Golfbagen räknas som specialbagage och måste bokas i förväg. Kom ihåg att boka i god tid. Det gör du enklast genom att kontakta Aller Travel på info@allertravel.se eller telefon 08 25 84 76. Givetvis finns även alternativet att hyra klubbor på plats.


Populära golfbanor 
Los Naranjos Golf Club, en klassiker bland svenskar på Costa del Sol
Marbella Club Golf Resort, en lyxig anläggning i bergen ovanför Marbella
Mijas Golf Internacional, har två olika banor, Los Olivos och Los Lagos som båda passar alla nivåer  
Miraflores Golf, en något kortare bana som följer dalens naturliga terräng 

Att tänka på 
Klädkoden är lite striktare i Spanien, det är pikétröja som gäller. 
Oftast behöver du inte styrka ditt handicap för att tillåtas starta men ta ändå med ditt handicapbevis.
Golfbil är både vanligt och bekvämt då många golfbanor är starkt kuperade och ganska tunga att gå. 
Köp golfbollar innan rundan, det är olagligt att köpa av de försäljare som ibland dyker upp på banan.