Levadavandring på Madeira

Madeira är vandringsresornas mecka och det allra bästa sättet att få med sig öns vilda, vackra natur är genom att vandra längs med levadorna.

På den här resan är det dukat upp för en oförglömlig resa i vackert landskap på ön med sommar och blomstring året runt. Vi går dagliga vandringar längs med dessa magiska stigar.

Vi får smaka på lokala lunch-specialiteter, besöker den botaniska trädgården och vi skall även på vinprovning! 

Levadorna är Madeiras gamla vattenkanaler som blev byggda på 1400-talet för att transportera regnvattnen från landets regnrika nordsida, till de mer solrika jordbruksområdena i syd. Längs dessa konstgjorda kanaler byggdes det stigar för att lättare kunna underhålla vattenkanalerna, och idag används dessa som populära vandringsstråk. Det finns omkring 200 levador som tillsammans utgör mer än 1500 kilometer och många av dem går genom vackra naturområden där det annars inte hade varit möjligt att komma fram. 

Naturen är dramatisk och storslagen, så här bör du inte ha höjdskräck! Vandringarna ligger på medelnivå och du bör därför vara van till att vandra i terräng, men du behöver inte vara topptränad för att ta dig runt. 
Denhär vandringsturen ligger på nivå 3. Läs mer om våra olika nivåer här.

Höjdpunkter:
✓ Storslagen natur och vackra landskap
✓ Vinprovning
✓ Minnesvärda vandringar
✓ De gamla vattenkanalerna
✓ Besök i botanisk trädgård

Status:
Fullt