MåBra-resan för kropp och själ

Följ med MåBra på årets roligaste och mest givande vecka!
Vi åker till Spanska Solkusten och laddar batterierna inför vintern. Kom hem starkare och gladare med massor av ny energi, nya verktyg och en känsla av att allt är möjligt! 

Tänk en vecka fullproppad av roliga och givande föreläsningar och aktiviteter att välja på. Tänk rolig träning och dans utomhus med solen i ansiktet. Tänk skön yoga och meditation i soluppgången varje morgon. Tänk en massa spännande och inspirerande profiler som ger oss verktyg för att stärka oss mentalt. Tänk många nya vänner, sångstunder, roliga och goda middagar tillsammans. Tänk fantastisk vandring i bergen. Tänk massor av skratt och underhållning.
Tänk en underbart härlig och stärkande vecka som fyller på våra batterier och ger oss massor av ny energi för nästa vinter.

Allt det här få du om du följer med på MåBra:s Kom i form-vecka till spanska solkusten. En perfekt resa för alla oss som både vill ta hand om oss och samtidigt njuta och ha kul. Åk ensam, åk med kompisen, åk mamma–dotter.

Höjdpunker:
✓ All inclusive på hotellet.
✓ Inspirerande profiler och givande föreläsningar/workshops.
✓ Massor av rolig träning för både nybörjare och mer träningsvana.
✓ Skratta och sjung dig lycklig!

 

Status:
Fullt

Hotell

Playa Granada Club Resort ****
Rector Pascual Rivas Carrera, 1
18613 Motril

Det fyrstjärniga hotellet ligger i Andalusien, 3,5 km utanför Motril, direkt vid stranden på Spanska sydkusten nedanför bergskedjan Sierra Nevada. Kuststräckan kallas Costa tropical och har 320 soldagar per år och medeltemperaturen är 20,5 grad dagtid i november. Här kan du njuta vid de två poolerna i en miljö med härliga gräsytor, bra mat med all inclusive och möjligheter till egna aktiviteter som tennis och golf och utflykter.

På hotellet finns spa, fina rum och är beläget vid stranden. Alla rum har antingen balkong eller terrass, beroende på våning.

Hotellets aktiviteter

Utöver det ordinarie programmet så finns ett stort utbud aktiviteter att välja från på Playa Granada Club Resort and Spa.

Här kan du till exempel:
• spela tennis
• träna på hotellets gym
• spela fotboll, pingis, volleyboll och golf (en 18-hålsbana finns i anslutning till hotellet)
• testa på bågskytte
• besöka hotellets spa, där finns behandlingar så om massage m.m. inomhuspool, jacuzzi, ångbastu och relaxavdelning, mot en extra kostnad.

Allt detta får du

• Prova olika sorters träning och dans.
• Inspirerande föreläsningar och workshops.
• Hitta din inre stryka med mental coachning.
• Hälsoinspiration.
• Börja springa-skola.
• Yoga och meditation.
• Vandringsdag i bergen.
• Provning Serranoskinka med vin.
• Sjunga dig lycklig.
• Testa skrattyoga, mm.
• Aqua fun i poolen.
• Stavgångs-, promenad- och joggingturer.
• Rädda ryggen-kunskap.
• Sola, bada och njuta av god mat.
• Träffa nya vänner.
• Aha-upplevelser och nya utmaningar.
• Träningsmatta.
• Gemensamma middagar.
• Kvällsunderhållning.
• Ett besök på hotellets Spa , samt rabatt på behandlingar.
• Massor av skratt.
• Myskväll med allsång.


Följande är inkluderat i all inclusive dryckespaketet:
✓ Vatten
✓ Cava (på eftermiddagen)
✓ Kaffe/te
✓ Juice
✓ Läsk
✓ Lokalt vin och öl
✓ Ett mindre utbud av olika cocktails

Vi som inspirerar dig

 

Martina Haag, författare och löpare
Kan få vem som helst att börja springa – och gilla det! Dessutom får hon oss att skratta och att känna igen oss i livets upp- och nergångar.

Ann Wilson, dansare
Härliga Ann, känd från Lets dance-juryn, kan få vem som helst att hitta dansfeelingen. Med Ann dansar vi en och en till allt från disco och afrikanska rytmer till flamenco. Och alla kan hänga med!

Elisabeth Kuylenstierna, coach, författare, föreläsare
Elizabeth är en av Sveriges bästa föreläsare och författare till succéer som ”Good enough”. Hon lär oss att bli bättre på självledarskap, på att hantera prestationsångest och kontrollbehov. Så att vi kan bli mer avslappade, ha roligare och leva mer i nuet.Gunnar Söderström, träningscoach, naprapat, föreläsare
En av Sveriges mest inspirerande tränare och föreläsare. Ger oss en bra känsla, får oss att älska träning och att prova nytt. Gunnar ger oss också verktyg för en smärtfri rygg och får oss att våga vara bra.

Lili Öst, mental coach och artist
Efter en utbrändhet sadlade hon om från artist till mental coach. Hon får oss att tänka annorlunda och lär oss hur vi kan förändra våra liv med hjälp av tankens kraft. Och får att sjunga oss lyckliga och starka!

Ann-Sofie ”Pippi” Karlsson
En stjärna på träningshimlen. Med härliga Pippi får vi testa olika typer av yoga, core, pilates, zumba+, slowcross och massor av annat kul.

Liselotte Stålberg, chefredaktör Må Bra
Lär oss succémetoderna som hjälpt henne att få bättre relationer, mindre stress och mer glädje i vardagen. Enkla verktyg som funkar både i jobbet och privatlivet!

Anna Sundsten, kostrådgivare, PT och redaktör på MåBra
Anna är MåBra:s egen profil inom sund mat och träning. Hon inspirerar oss till bra matvanor utan förbud eller måsten – och bjuder in till träning som passar alla.

Challe Lundholm, yogalärare och resans värd
Challe lär dig en medicinsk typ av yoga som alla kan göra. Hon ger dig verktyg för ett lugnare, starkare, friskare och gladare liv. Hon vill inspirera oss att ta för oss och att njuta av livet!

Om Spanien

Spanien är ett av Europas största länder. Landskapet är varierande och består av vidsträckta platåer, slättområden och kustland. Det varma klimatet är en av orsakerna till att det är ett land som svenskar gärna semestrar i.
Dessutom finns i Spanien de snöklädda bergskedjorna Pyrenéerna och Sierra Nevada som är populära skidorter. Sierra Nevada sägs vara Europas solsäkraste skidort, och ligger bara två timmar från Costa del Sol. Det är alltså en av få platser i världen där man både kan åka skidor och bada i havet under samma dag!

Spanien har fem olika klimat:
- Kustklimat.
- Medelhavsklimat.
- Bergsklimat.
- Inlandsklimat.
- Torrt/fuktigt subtropiskt klimat.

Den spanska naturen är storslagen. Landskapet är mycket omväxlande: här finns gigantiska bergskedjor, åkermark och slätter – över hälften av Spaniens yta är jordbruksmark. I de varma sydöstra delarna finner vi vidsträckta frukt- och grönsaksodlingar där bland annat tomat, paprika, mandariner, apelsiner och persikor odlas.

Spanien erbjuder en stor mängd sevärdheter. Tack vare en dramatisk och rik historia finns ett stort antal platser med på Unescos lista för natur- och kulturarv. Den som är intresserad av arkitektur bör besöka Barcelona. I eller i närheten av staden finns flera byggnader av Antonio Gaudí, till exempel Sagrada Família – en katolsk basilika som började byggas 1882, men som ännu ej är färdigställd. Är man intresserad av musik och dans rekommenderas flamenco – en traditionell och mycket känslosam dans- och musikstil.

Det spanska köket är mest känt för sin paella (ris, kyckling, skaldjur och grönsaker kryddat med bland annat. saffran), tortilla (omelett), sangría (kallt kryddat rödvin som serveras med frukt) och tapas. Tapas är läckra smårätter som spanjorerna är stolta över, så stolta att Spaniens kulturminister 2016 föreslog att de skulle finnas med på Unescos världsarvslista!

Höjdpunkter:
✓ Grönskande landskap
✓ Behagligt Medelhavsklimat
✓ Läcker mat
✓ Många kulturella sevärdheter
✓ Siestan, en tupplur mitt på dagen


Huvudstad:
Madrid, ca 3,2 miljoner invånare.

Språk:
Spanska. De flesta inom turism pratar även engelska.

Invånare:
Nära 47 miljoner.

Tidsskillnad:
Ingen.

Pass/visum:
Svenska medborgare behöver inte visum, men måste ha ett giltigt pass eller nationellt id-kort. Det är alltid bra att ha med sig sitt pass om man måste styrka sin identitet.

Valuta och kreditkort:
Euro. De vanligaste kreditkorten kan användas i butiker och restauranger. Det finns många bankomater tillgängliga.

Klimat:
I Spanien möts vi av heta, torra somrar och milda, fuktiga vintrar. Medeltemperaturen dagtid under sommarmånaderna ligger på ca 26 grader medan vintermånadernas medeltemperatur är ca 13 grader.

Telefon:
Mobilnätet är generellt välfungerande.

Ström:
Strömmen i Spanien är 230 V. Eluttagen följer europeisk standard för stickkontakter. Du behöver ingen adapter.

Vatten:
Du kan dricka kranvattnet för det mesta, men det kan smaka annorlunda. Om du är osäker på kranvattnets kvalitet kan du välja vatten på flaska. Man kan köpa mineralvatten på flaska med eller utan kolsyra i alla butiker.

Mat och dryck, ca-priser:
Samtliga priser är ungefärliga, och ska främst ses som en prisindikation.

Restaurang
Måltid (restaurang, billig) 95 kr
Måltid (tre rätter för två personer, restaurang, prisklass medel) 360 kr
Vatten (33 cl, flaska) 10 kr
Läsk (33 cl, flaska) 16 kr
Öl – lokalt (50 cl, fatöl) 19 kr
Öl – importerat (33 cl, flaska) 24 kr
Kaffe (cappuccino) 15 kr

Färdmedel:
Det finns många olika transportmedel i Spanien: tåg, buss, taxi, spårvagn och tunnelbana.

Kontaktuppgifter svenska ambassaden:
Svenska ambassaden i Madrid
Tel: +34 91 702 2000
Mejl: ambassaden.madrid@gov.se
Besöksadress: Calle Caracas, 25 Madrid
Postadress: Embajada de Suecia Calle Caracas, 25 ES-28010 Madrid Spanien

Nödnummer:
112 används som nödnummer i Spanien. Vi rekommenderar dig även att läsa mer på landets ambassads hemsida samt UD:s information om utlandsresor på www.ud.se.

Klimat

Kuststräckan där hotell Playa Granada Club Resort ligger heter Costa Tropical är en subtropisk zon i Spanien som sträcker sig från Nerja och öster ut till Motril, en sträcka på ca tre mil. I detta område har man de mildaste vintrarna i hela Europa tack vare närheten till Sierra Nevadas höga toppar som skyddar mot kalla nordvindar och inte släpper igenom de varma luften från Medelhavet. Många tropiska frukter, bland annat avokado, odlas i detta område. Kuststräckan har 320 soldagar per år och medeltemperaturen är 20,5 grad dagtid i november.