Bad Gastein - vandring i Alperna

Sommaren i Alperna ger dig de mest storslagna utsikter, fantastisk mat och otroliga vandringar. Detta blir en oförglömlig naturupplevelse!

Vi befinner oss högt upp i fjällen i Alpernas största nationalpark Hohe Tauern, i en av Österrikes mest charmerande städer Bad Gastein. Vi njuter av fantastiska dofter, frisk fjälluft och bäckarnas brus.

Bad Gastein ligger mitt i nationalparken Hohe Tauern, och betraktas av många som Österrikes vackraste naturområde. Gröna dalar och höga fjällmassiv ger dramatiska skiftningar i naturen och inbjuder till många slags vackra turer till fots. Gasteinerdalen utmärker sig dessutom genom att det aldrig är långt till en mysig fjällstuga för en liten rast med god mat och dryck. Luften är kristallklar och myggfri, något som ytterligare höjer kvaliteten på vandringarna.

Tack vare sina varma källor blev Bad Gastein redan på 1700-talet en världsberömd kurort, som dåtidens kändisar och kungligheter besökte för att få njuta av ren alpluft, god mat, kurbad och den unika atmosfären.

Med sitt centrala läge är Bad Gastein också en perfekt utgångspunkt för dagsutflykter till några av världens främsta sevärdheter, som världsarvsstäderna Venedig och Salzburg.

Våra alpvandringar ligger på en medelnivå, där vi några gånger tar oss upp på fjället med liften och några gånger till fots. Tempot är behagligt och vi stannar ofta och njuter av utsikten. Vi går mellan 5 och 12 km dagligen, där stigningarna är på mellan 200 och 800 meter. Denna typ av vandring kräver en god allmänkondition och fjällstövlar som stödjer anklarna.

Denna vandringsresan ligger på nivå 3 av 5. För mer information om de olika nivåerna klicka här.

Vi bor bra på Ski Lodge Reineke, ett fint nyrenoverat hotell som ligger mitt i staden. Med oss har vi en lokal skandinavisktalande guide och reseledare.


Höjdpunkter:
✓ Mycket inkluderat.
✓ Fantastiska utsikter och vandringsstigar.
✓ Närhet till Mozarts födelsestad Salzburg.
✓ Skönt klimat.

Status:
Fullt

Hotell

SKI LODGE REINEKE ***
K H Waggerl-Straße 11
5640 Bad Gastein

Bra hotell som ligger mitt i centrum av Bad Gastein. Hotellet har hiss och en fin restaurang. Alla rum har telefon, wifi, kassaskåp, skrivbord, hårtork och satellit-tv. Några rum har balkong (mot pristillägg).

På hotellets restaurang serveras frukost dagligen i form av buffé, och på kvällarna serveras vi 3-rätters middagar.

Dagsprogram

Observera att detta program är preliminärt och att ändringar kan förekomma. Väder och vind bestämmer ofta vilka leder som är lämpliga, och således bestämmer reseledaren dag för dag vilka rutter vi tar.

F = Frukost     L = Lunch      M = Middag


Dag 1 – Ankomst (M)
Avresa från Stockholm på förmiddagen med direktflyg till München. På Münchens flygplats möts vi av vår lokala reseledare och guide. Vi reser med buss till Bad Gastein för incheckning på hotellet. Turen hit tar 3–4 timmar. Gemensam välkomstmiddag på hotellet på kvällen.

Dag 2 – Dalvandring (F, L, M)
På morgonen avnjuter vi en god frukostbuffé innan vi träffas för ett välkomstmöte med genomgång av dagens program.I dag ska vi vandra i Gasteindalen i lite kuperad terräng för att vänja kroppen vid höjden. Utsikten mot Tischlerglaciären är fantastisk härifrån. Vi äter lunch på Café Gamskar. Dagens vandring är på ca 6 timmar, inklusive lunch. Tillbaka på hotellet har vi turens första after walk. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 3 – Vandring Dorfgastein och Fulseck (F, L, M)
Efter frukosten möts vi för en genomgång av dagens vandring. I dag ska vi ta oss an Dorfgastein och Fulseck. Vi tar liften till mittstationen som ligger på 1 448 m ö h. Härifrån vandrar vi ända upp till toppen av Fulseck, 2 033 m ö h. Halvvägs till toppen tar vi en paus vid vackra Spiegelsjön. På väg ner stannar vi till för lunch på Grabneralm. Dagens vandring är på ca 6 timmar, inklusive lunch. After walk vid ankomst till hotellet. På kvällen äter vi lunch på hotellet.

Dag 4 – Ledig dag (F)
Dagen är fri att njuta av Bad Gastein. Möjlighet till frivillig utflykt till Salzburg. Lunch och middag på egen hand.

Frivillig utflykt till Salzburg (pris per person 590:– minimum 18 deltagare)
Efter frukost reser vi till Salzburg. Turen hit tar drygt en timme. Vi stannar precis utanför gamla stan där vi först promenerar till Mozartplatz. Därpå tar guiden med oss längs de snirklande smala gatorna och vackra torgen och förbi Mozarts barndomshem på Getreidegasse. Efter guidningen blir det tid för shopping, kafébesök etc. Turen passar dem som vill uppleva en av Österrikes äldsta städer med allt den har att erbjuda. Historia och avkopplande promenader i de smala gränderna vid restaurangstråket är något av det Salzburg lockar med. Tillbaka i Bad Gastein runt kl 18.

Dag 5 – Vandring på Graukogel (F, L, M)
Efter frukosten möts vi för en genomgång av dagens vandring. I dag ska vi vandra på Graukogel, 2 492 m ö h. På Graukogel återfinns termalvattenkällorna som är väldigt viktiga för Bad Gastein. Vi tar liften upp till 1 950 m ö h. Härifrån vandrar vi till den vackra och kalla Palfnersjön, 2 074 m ö h. Dagens lunch äter vi på Graukogelhütte. Dagens vandring är på ca 5 timmar, inklusive lunch. After walk vid ankomst till hotellet. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 6 – Vandring Sportgastein och Nassfelddalen (F, L, M)
Efter frukosten möts vi för en genomgång av dagens vandring. Vi inleder dagens vandring i Sportgastein och vandrar i Nassfelddalen. På denna tur passerar vi tre trevliga almar (fäbodar). Här stannar vi och äter lunch. Dagens vandring är på ca 6 timmar, inklusive lunch. After walk vid ankomst till hotellet. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 7 – Vandring på Stubnerkogel (F, L, M)
Efter frukosten möts vi för en genomgång av dagens vandring. Vi börjar med en liftfärd till mittstationen på Stubnerkogel. Härifrån vandrar vi via Stubnerkogels topp, 2 246 m ö h, till vår lunch-hütte. Vid klar sikt har vi en fantastisk ut sikt mot Grossglockner, Österrikes högsta fjälltopp, 3 798 m ö h. På Stubnerkogels topp finner vi också en 140 lång hängbro som de som vill kan gå över. Dagens vandring är på ca 6 timmar, inklusive lunch. After walk vid ankomst till hotellet. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 8 – Hemresa (F)
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och reser till flygplatsen för vidare hemfärd till Stockholm.

Klimat