Aktiva resor

En aktiv semester blir stadigt mer populärt. Oavsett om du har lust på en semester med dagliga vandringar, golfrundor eller cykelturer så har vi det du söker.
Vi har många olika aktiva resor och om du tycker om att röra på dig, så är vi säkra på att du kommer hitta din favorit här!

Vandringsresor
Hos oss hittar du vandringsresor till härliga destinationer runt om i världen. På våra vandringar har vi med oss en duktig guide med stor kännedom om lokalområdet som gärna förmedlar sin kunskap om naturen, faunan och området runt oss. Vandringarna är av varierande längd och med olika höjdskillnader. Här under kan du läsa om våra 5 olika vandringsnivåer, så du kan avgöra vilken svårighetsgrad och vandring som passar dig bäst.
Var uppmärksam på att detta är en generell beskrivning, vi har alla olika fysiska förutsättningar.
Vår utgångspunkt på våra vandringsresor är att alla som är med har god hälsa och tycker om att röra på sig kan följa med. Stundvis kan varandringen bli lite utmanande, men med en bra inställning och en positiv grupp kommer man långt!
När det närmar sig avresa för din vandringsresa skickar vi en rekommenderas packlista. Där får du tips till både klädsel, skor och annat som kan vara smart att ha med sig på resan.

Nivå på våra vandringsresor:
Nivå 1
Detta är vår enklaste vandring. De passar för de flesta som är lite aktiva. Etapperna är inte långa, vi går i ett lugnt tempo och terrängen är inte kuperat. Vi gläder oss över vacker natur och att vara lite social.
Nivå 2
Här är etapperna något längre och man måste vara van till att gå i natur och skog. Det kan vara viss stigning på dessa vandringar. Alla som är vana till att röra på sig klarar detta men du kanske måste ta i lite extra i en backe eller två. Etapperna ska inte upplevas som ett konditionsprov men vandringen kan ge dig den fina känslan av att du har använt kroppen.
Nivå 3
Här måste man vara van vid att gå på vandring i fjäll och till höjdskillnader. Vi vandrar i 3–4 timmar åt gången och det kan vara krävande då vi delvis går i terräng med mycket stigning.
Nivå 4
Höjdskillnaderna och underlaget liknar nivå 3 men vi går ofta lite längre och vandringen kan vara upptill nästan hela dagen.
Nivå 5
Dessa vandringar kräver att du är förbered och redo för en utmaning! Vandringarna är oftast längre och höjdskillnaden är stor. Detta är ofta en rundvandring där övernattningen är enkel- antingen i en stuga eller i tält. På dessa vandringar är självförtroendet stort när vi nått vårt mål!

Vandringar i vackra Cinque Terre

Följ med på en otrolig vandringsresa längs klipporna vid Medelhavet, förbi idylliska byar, genom olivlundar och bland vinrankor. Ligurien har utan tvivel en av Europas vackraste kuststräckor, med små färgrika byar som nästan klättrar uppför de dramatiska bergen. Vi vandrar längs den fantastiska kusten där vi omges av olivträd, vinrankor och vilt v...Läs mer8 dagarFrån 14 990:-

Pilgrimsvandring Santiago de Compostela

Följ i pilgrimernas fotspår på ett behagligt sätt! På den här resan får du uppleva härliga spanska landskap, medeltidsstäder med vackra kyrkor och mer än 1 000 års historia – med en skandinavisktalande reseledare. Har du normalt god hälsa och är van att gå i skog och mark, är du social och kulturintresserad – då är detta resan för dig, oavsett om d...Läs mer8 dagarFrån 14 990:-

Vandring i Dolomiterna

Följ med på vandringsturer i natursköna Dolomiterna, med storslagen utsikt, spetsiga toppar och frodiga alpängar. Dolomiterna är en del av Alperna, och består av cirka 30 bergsmassiv i norra Italien upp mot gränsen till Österrike. Det är en väldigt speciell upplevelse att vandra bland bergen här. Turerna upp i bergen går med linbanor genom ett imp...Läs mer8 dagarFrån 14 800:-

Vandringsresa till vackra Champoluc

Skidorten Champoluc ligger vackert vid foten av Europas högsta berg Monte Rosa, och kallas även ”Alpernas största hemlighet”. Idyllisk atmosfär, god mat och dramatisk natur kännetecknar detta område i Norditalien. Vår resa har vandringar i vacker natur med hänförande utsikt i fokus. På vägen kommer vi att passera ombonade alpstugor där vi äter god...Läs mer8 dagarFrån 12 990:-

MåBra-resan för kropp och själ

Följ med MåBra på årets roligaste och mest givande vecka! Vi åker till Spanska Solkusten och laddar batterierna inför vintern. Kom hem starkare och gladare med massor av ny energi, nya verktyg och en känsla av att allt är möjligt! Tänk en vecka fullproppad av roliga och givande föreläsningar och aktiviteter att välja på. Tänk rolig träning och dan...Läs mer8 dagarFrån 14 950:-

Vandring Sorrento

På denna härliga resa kommer vi att vandra på den vackra Sorrentohalvön och göra en båttur i Neapelbukten för att besöka ön Capri. Vi får uppleva Pompeji och Vesuvius , och vi kommer även att njuta av god mat – det är från denna trakt pizzan kommer! Få områden i Europa har så fantastisk natur som Sorrentohalvön. Under våra vandringar kommer vi hela...Läs mer8 dagarFrån 13 590:-