Musikfest Dublin

”Tradfest” är en musikfestival som arrangeras varje år i Dublin, med konserter och musikaliska upplevelser i hela fem dagar! Tradfest är en folkmusikfestival med fokus på irländsk folkmusik. Allt pågår i själva Dublin, och konserterna arrangeras på olika platser i staden – på platser som Dublin Castle, Rådhuset, St Patrick’s Cathedral och andra historiska platser som “The House of Lords” (där irländska parlamentet satt fram till år 1800) och St Werburgh Church.

Med oss har vi en skandinavisktalande guide som låter oss uppleva det typiskt irländska, och guidar oss i Temple Bar-området. Det är bäddat för såväl musikaliska, kulturella som sociala upplevelser på den här resan!

Området runt Dublin bjuder dessutom på vackra landskap, en spännande kulturhistoria och storslagna sevärdheter. Vi kommer att besöka det vackra Malahide Slott och det finns möjlighet att göra en extra heldagsutflykt till medeltidsstaden Kilkenny.

Vi bor centralt på ett trevligt hotell i hjärtat av Dublin där vi har gångavstånd både till O’Connell Street och Temple Bar-området där Tradfest anordnas!

Höjdpunkter:
- Festivalen Tradfest med sin fantastiska underhållning
- Trevligt och centralt beläget hotell
- Skandinavisktalande reseledare
- Besök på Guinness Storehouse
- Möjlighet till extra utflykt till Kilkenny

Status:
Fullt

Hotell

Academy Plaza Hotel ***
10-14 Findlater Place
Off O’Connell Street / Dublin 1

Academy Hotel är ett trevligt trestjärnigt hotell mitt i Dublin, nära huvudgatan O’Connell Street. Sevärdheter som Trinity College, Dublin Castle och Temple Bar-området ligger på promenadavstånd. Restauranger och affärer finns ett par minuter från hotellet.

Alla rum är utrustade med badkar/dusch, telefon, TV, internetuppkoppling, hårtork, strykjärn, värdeskåp för bärbar dator, samt kaffe-/tekokare.

Plaza Bar & Grill serverar traditionella rätter som tillagas med färska råvaror från trakten. Plaza Bar & Grill erbjuder dessutom en mängd olika te- och kaffesorter. I Oscars Restaurant kan du börja dagen med en traditionell irländsk eller kontinental frukost.

Utmärkt läge mitt i centrum!

Dagsprogram

Observera att detta program är preliminärt och att ändringar kan förekomma.

Dag 1 – Ankomst till Dublin, välkomstmiddag (M)
Vi ankommer till Dublins flygplats på förmiddagen. Vi blir mötta av vår reseledare, och åker med vår buss till hotellet för incheckning. Efter incheckning promenerar vi till Temple Bar-området där vi äter gemensam välkomstmiddag på en lokal restaurang. Efter middagen får vi uppleva traditionell irländsk musik på Tradfest i Temple Bar!

Dag 2 – Guidad tur av Dublin och Guinness Storehouse (F, L)
Efter en stadig irländsk frukost åker vi och vår guide på en halvdagstur med buss i Dublin. Vi börjar med en guidad tur i staden för att lära känna Dublin bättre. Under denna stadstur bekantar vi oss med stadens historia och den livliga nutiden. Vi besöker huvudgatan O’Connell Street och monumentet Spire of Dublin, som är rest på en plats som då det begav sig var en viktig plats för den irländska kampen om självständighet.

Vi besöker Dublins finare kvarter och parkerna St Stephen’s Green och Phoenix Park, som påminner om 1700-talets pampiga tid. Vi får också se den livliga huvudstadens modernare byggnader. Dublin kan beskrivas som en härlig blandning av supermodernt och väldigt gammalt!

Efter stadsturen besöker vi Guinness Storehouse där vi även intar dagens lunch.

I St James’s Gate Brewery ligger Guinness Storehouse som är en av Irlands främsta turistattraktioner. Vi får lära oss om bryggeriets spännande historia som sträcker sig 250 år tillbaka i tiden. Bryggeriet, med utrustning för ölets jäsprocess, byggdes 1904. Byggnaden är inspirerad av arkitektur från Chicago, med en struktur av massiva stålbjälkar. I slutet av turen når vi the Gravity Bar. Här får du äntligen smaka en välförtjänt Guinness-öl. Slappna av och njut av 360° utsikt över Dublin.

På kvällen möts vi igen för att vandra runt i Temple Bar-området där det arrangeras konserter och aktiviteter såväl inne på pubarna som i gathörnen!

Dag 3 – Ledig dag med möjlighet till en extra utflykt till Kilkenny (F)
Den här dagen kan du upptäcka Dublin på egen hand, eller följa med på en extra utflykt till staden Kilkenny. Efter frukost på hotellet tar vi oss från Dublin mot mitten av Irland till staden Kilkenny. Staden var viktig under medeltiden, och på 1640-talet var det Irlands huvudstad i sju år. Detta syns till exempel på gatunamnen, bland annat finns Parliament Street här. Vi får en guidad tur i staden och besöker Kilkenny Castle.

Slottet byggdes på 1200-talet åt William Marshal. Under de åtta århundraden som slottet har funnits har slottet byggts om och till, och är idag en blandning av olika arkitektoniska stilar.

I över 600 år bodde den adliga familjen Butler här. Familjen dominerade Irlands och Englands vinaffärer under den här perioden. I slutet av 1960-talet tog den irländska staten över slottet. Det är idag inrett i 1800-talsstil.
Vi intar dagens lunch på slottet.
Efter lunchen och efteråt finns det tid för lite sightseeing i Kilkennys centrum. I staden finns det intressanta medeltida byggnader och kyrkor.

På kvällen blir det Tradfest-konsert i Temple Bar-området.

Dag 4 – Utflykt till Malahide Castle och Hooley Night på Johnnie Fox’s Pub (F, M)
På förmiddagen åker vi och vår guide på en halvdagsutflykt med buss till berömda Malahide Castle. Slottet ligger i en 100 hektars park vid den vackra kuststaden Malahide och var både en fästning och ett privatägt hem i nära 800 år. Den adliga familjen Talbot bodde här från 1185 till 1973, då den sista Lord Talbot dog. Slottet är vackert inrett med tidstypiska möbler, samt en stor samling irländska porträtt.

Det finns en souvenirshop, en restaurang och deli i slottet. Du har gott om tid för en promenad i parken vid slottet, och kan inta dagens lunch i väldigt vackra omgivningar.

Eftermiddagen är fri att tillbringa som man vill i Dublin.

Vår sista kväll blir det middag och show på Johnnie Fox’s Pub som ligger i Glencullen i Dublin-bergen. Det är en av de mest berömda traditionella pubarna i Irland – och definitivt den som ligger högst! Vi åker buss till puben.
Deras Hooley Experience Show är berömd för sin originalitet och unika atmosfär. Vi blir serverade en trerättersmiddag till ackompanjemang av levande irländsk musik. Det bjuds på allt från traditionell folkmusik till ballader och singalong. Därefter uppträder Johnnie Fox berömda dansare som bjuder på en spektakulär show! Dans-showen sägs vara en av de bästa i landet.

Dag 5 – Hemresa (F)
Efter den irländska frukosten på hotellet har vi tid att på egen hand eller tillsammans med vår guide ta ytterligare en tur i Dublin innan vi åker till flygplatsen.


F= Frukost L= Lunch M= Middag

Klimat