Julmarknadskryssning längs med Donau

Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader!

Ombord på vår mysiga älvskryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och god mat. Båten vi reser med blev totalrenoverad under år 2016/2017 och är en boutique-båt med hög standard. Det är ett soldäck, bar, souvenirbutik och en vacker salong med panoramautsikt. Alla hytter är stora och komfortabla med öppningsbara fönster med utsikt.

Under denna kryssning besöker vi 3 länder och dess huvudstäder, som alla har olika julmarknader vilket ger oss fina minnen längs med Donau.

Mycket att glädja sig över:
• Populär flodkryssning
• Erfaren skandinavisktalande värd
• Härliga julmarknader
• Fantastisk mat ombord
• Vi reser genom 3 länder och 3 huvudstäder

Reseledaren på denna resan är Tone Mjöberg. Hon har bred kunskap och är välbekant med detta området.
Hon har varit reseledare på denna kryssning i över 10 år.

"Fantastiskt att få med sig hela tre länder och tre huvudstäder som alla är berömda för sina julmarknader!"
-Tone Mjöberg

Pris från:
9 995:-
Dagar:5
Inkluderar:
- Flyg t/r Stockholm eller Köpenhamn-Wien inklusive alla skatter och avgifter
- Transport t/r från flygplatsen till båten
- Övernattning i hytt med utsikt under 4 nätter i dubbelrum/enkelrum
- Helpension (frukost, 3-rätters lunch och 4-rätters middag)
- En "Kaptenens middag" inklusive fördrink
- Te/kaffeservering på eftermiddagen
- Vinsmakning ombord av båtens viner
- Levande musik i baren
- Skandinavisktalande reseledare med väldigt bra kunskap om närområdet

Inkluderar inte:
- Avbeställningskydd och reseförsäkring
- Dryck som inte är nämnt i programmet
- Dricks till besättning och guider/chaufförer (rekommenderat 5–7 euro/per dag - 2 euro per person/utflykt)
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Kryssningsfartyget

M/S Der Kleine Prinz "Den lille prinsen", är en populär båt bland skandinaviska resenärer. Den blev totalrenoverad under vintern 2016/2017 och är en boutique-båt med hög standard. Stort soldäck, bar, souvenirbutik och en vacker salong med panoramautsikt. Restaurangen serverar god mat och varje kväll arrangeras underhållning.

Båten har 45 hytter och en personalstyrka på 22 stycken. Det är två däck; huvuddäck och övre däck. Övre däck har samma typ av hytter som huvuddäck men ligger lite högre upp över vattenytan. På de bakersta hytterna kan man förvänta sig lite motorljud. Alla fönster är öppningsbara med utsikt och hytterna är komfortabla och stora (16 kvadratmeter). Hytterna består av två enkelsängar, TV, safe och badrum med dusch och hårfön.

Det är helpension på båten, från middag under första kvällen till och med frukost sista dagen. Alla måltider blir serverade ombord på båten. Mot betalning kan man leverera in sin tvätt på båten. Övriga utgifter på båten kan betalas med Visa/Mastercard eller kontant i euro. Dryck är inte inkluderat i priset, så länge det inte är nämnt specifikt i programmet.

Det finns trådlöst internet ombord på båten men det kan vara något begränsat. Det är vanlig ström och eluttag i väggen.Dagsprogram

Var uppmärksam på att detta programmet är vägledande och ändringar kan förekomma.

Dag 1-Avresa till Wien
Avresa från Stockholm eller Köpenhamn. Efter ankomsten i Wien så åker vi vidare till vår mysiga båt Der Klein Printz. När vi har funnit oss till rätta i hytten så njuter vi av en välkomstdrink och får en presentation av kaptenen samt hans personal med en middag efteråt.

Dag 2-Wien
Idag får vi uppleva den vackra kejsarstaden. Wien är välkänt för sina praktfulla palatser, vackra arkitektur och fina jultraditioner. Under en guidad tur av staden får vi höra om Wiens spännande historia. Wien har haft sin traditionella julmarknad från 1290-talet, vilket gör den till en av Europas äldsta. Vi upplever julmarknaden runt det praktfulla Rådhuset. Här finner vi över 150 olika bodar som säljer allt från julpynt till varm glühwein, en dryck som påminner om glögg.
Väl ombord på båten igen så äter vi lunch innan vi åker vidare mot Budapest. Eftermiddagen spenderas ombord på båten och det finns möjlighet till att vara med och på en vinsmakning. Middagen serveras ombord och ackompanjeras av levande musik i båtens bar.
(Båten åker från Wien cirka 14:00 med ankomst i Budapest cirka klockan 05:00)

Dag 3-Budapest
Efter en god frukost ombord på båten så utforskar vi staden med en promenad längs med den vackert julpyntade huvudstaden. Det finns även möjlighet till att besöka den berömda Saluhallen i Budapest. Denna marknadshallen har funnits sedan 1800-talet, vilket gör den till en av Europas äldsta. Här inhandlar man kött, salami, olika korvar, gåslever, paprika och goda viner. Saluhallen är vackert pyntad till julen och en upplevelse att besöka. Lunch serveras ombord på båten. Vid gågatan finner vi den berömda julmarknaden som består av över hundra olika typer av bodar uppbyggda i trä, som små hus. Här hittar du allt från mat och dryck till olika handlagde produkter till försäljning. Under eftermiddagen har man möjlighet att upptäcka staden på egen hand. Budapest är ett paradis för de som vill inhandla julklappar, kläder, skor och mycket annat. Efter en lång dag i denna fantastiska stad så går vi ombord på båten igen och beger oss mot Bratislava.
(Vi reser från Budapest omkring 19:30)


Dag 4-Bratislava
Under förmiddagen passerar vi det enorma slussanlägget Gabchikovo. Vi njuter av en lunch ombord innan vi lägger ankare i Slovakiens huvudstad. Bratislava var under många år hemstaden för Habsburg-familjen som styrde stora delar av Europa. Sittandes i ett minitåg får vi en guidad tur av Bratislava innan vi vandrar vidare till den gamla delen av staden. I denna vackra delen av stan upplever vi praktfulla byggnader, vacker arkitektur och många av stadens julutsmyckningar. Här har du tid till att utforska stadens julmarknad på egen hand innan vi reser vidare mot Wien.

Dag 5-Wien
Efter frukosten checkar vi ut och lämnar båten och påbörjar resan hemåt.

Karta

Avgångar & priser

DatumAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/12Stockholm ArlandaJulmarknadskryssning längs med DonauFullbokad, väntelista9 995:-Boka på väntelistaMer information
DatumAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
13/12KöpenhamnJulmarknadskryssning längs med Donau29 995:-BokaMer information
13/12Stockholm ArlandaJulmarknadskryssning längs med DonauFullbokad, väntelista9 995:-Ring oss!Mer information

Information

Enkelhytt:
För en enkelhytt är det en extra kostnad på 3 990: - i tillägg till normalpriset för hytten.